Mindfulnesstrainer
Barbara doeleman - van veldhoven

Barbara Doeleman van VeldhovenTrainen van mindfulness ondersteunt balans. Wanneer we meer mindful leven, maken we meer contact: met onszelf en met onze omgeving. We ontwikkelen focus, opmerkzaamheid en mildheid. Uiteraard plukken we daar de vruchten van. Werkelijke aandacht wordt ook wel beschouwd als een van de meest wezenlijke vormen van liefde: naar onszelf en naar onze omgeving. Naast dat we aandacht trainen met mindfulnesstraining, ontwikkelen we het vermogen om te aanvaarden wat we niet kunnen veranderen, de moed te veranderen wat in ons vermogen ligt te veranderen en de wijsheid om het verschil tussen beiden te herkennen. We cultiveren een houding van vriendelijkheid en compassie die nodig is voor het onderzoeken en toelaten van al onze ervaringen met mildheid en helderheid. Dit draagt bij aan stressweerbaarheid, emotionele stabiliteit, wijsheid en het ervaren van geluk. Wetenschappelijk onderzoeken onderbouwen dit.

Inmiddels heb ik mij ruim 20 jaar verbonden aan de beoefening van mindfulness en compassie. Naast dat ik vanuit mijn eigen bedrijf BFC Mindfulness en Compassie inzet voor de integratie van mindfulness in de maatschappij, ben ik als docent mindfulness verbonden aan de Academie voor Medisch Specialisten en de VvAA, van waaruit ik mindfulnesstrainingen aanbied aan huisartsen en medisch specialisten. Tevens ben ik verbonden mindfulnessdocent aan het Netwerk Chronische Pijn voor oefentherapeuten.

Iedere keer weer voel ik mij bevoorrecht om een stukje met mensen mee te mogen lopen op de weg van ontwikkeling van bewustzijn dat het leven zo waard maakt om te leven. Ik ben hierin schatplichtig aan alle westerse en boeddhistische leraren, die zo vrijgevig waren hun wijsheid met mij te delen.

Aanmelding training BARBARA DOELEMAN VAN VELDHOVEN


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ja, ik geef me op voor de aandachttraining
Je aanmelding is pas definitief na kennismakingsgesprek en ontvangst van het cursusgeld.