Mindfulnesstrainer
Caroline van Eelen

Caroline van EelenMindfulness
Ik stond aan het begin van de trainingen mindfulness in Nederland en heb sinds 2001 inmiddels honderden trainingen gegeven. Ik volgde de opleiding tot mindfulnesstrainer bij Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de mindfulnesstraining (MBSR: Mindfulness Based Stress Reduction) en Mark Williams, een van de ontwikkelaars van de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Daarnaast leerde ik veel bij Edel Maex, psychiater en mindfulnesstrainer. Ik ben gecertificeerd trainer, categorie 1, waardoor veel verzekeraars de kosten van mijn trainingen geheel of gedeeltelijk vergoeden.

Therapie en coaching
Ik heb een therapiepraktijk waar ik als therapeut en coach werk. Veel van mijn cliënten hebben ‘zichtbare’ functies (o.a. omroepen, Openbaar Ministerie, medische wereld) maar mijn praktijk staat open voor een ieder die op een of andere manier vastloopt in zijn of haar werk of persoonlijk leven. Ik studeerde orthopedagogiek en creatieve therapie. Daarnaast volgde ik beroepsopleidingen in westerse therapievormen (zoals Hellinger familieopstellingen, gestalttherapie, lichaamsgerichte therapie en systeemtherapie) en boeddhistische psychotherapie. Ik werkte twintig jaar als therapeut bij Mentrum, een grote GGZ instelling.

Achtergrond
Mijn interesse in meditatie, yoga en boeddhisme begon in 1970. In het Nyingma Centrum in Berkeley, USA volgde ik de opleiding tot docent boeddhisme, waarna ik jarenlang les gaf in boeddhisme, meditatie en yoga. Ik leidde retraites in Nederland, Engeland en Finland.
Wat mij – zelfs na vele jaren intensief lesgeven – zo boeit aan de training mindfulness, is hoe deelnemers in korte tijd (8 weken) leren de omslag te maken van leven op de automatische piloot naar leven vanuit bewustzijn. Het is bijzonder om mee te maken hoe strakheid en de wil om controle te houden, plaatsmaken voor mildheid en openheid. Ik word er nog steeds blij van als therapeut en mindfulnesstrainer mensen te begeleiden naar de ervaring hoe zij openheid en rust bij zichzelf kunnen realiseren.

Aanmelding training caroline van eelen


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ja, ik geef me op voor de aandachttraining
Je aanmelding is pas definitief na kennismakingsgesprek en ontvangst van het cursusgeld.