Mindfulnesstrainer
Chris Grijns

Chris-GrijnsNa een start in de gezondheidszorg als wijkverpleegkundige en een studie sociologie werkte ik als projectleider op het gebied van gezondheidsbevordering op de werkplek. De relatie mens en werk boeit me. En de vraag hoe je in het dagelijks werk gezond kunt functioneren. Essentieel daarin is voor mij het balanceren tussen wensen, ambities,mogelijkheden en aandacht voor de afstemming op jezelf en de ander. Dat lukt mij vooral als ik voldoende pauze en reflectie inlas. Ik schreef hierover het oefenboek ’ Adempauze, mindful aan het werk’, uitgegeven door Ten Have

Vanuit mijn Praktijk voor Mindfulness & Gezondheidsmanagement verbind ik sinds 2002 de evidence based Mindfulness methode met mijn jarenlange meditatie ervaring in de boeddhistische vipassana traditie. Bij de Riagg Amersfoort introduceerde ik mindfulness training voor mensen met angst en depressieklachten. En of ik nu bankmedewerkers, wegwerkers, cliënten,  hulpverleners, leerkrachten, ouders, kinderen of juristen train, ik geniet er van om samen te onderzoeken hoe je anders kunt omgaan met stress en hoe mindfulness geïntegreerd kan worden in leven en werk.

Mijn opleiding volgde ik bij het Instituut voor Mindfulness, Jon Kabat-Zinn en Marc Williams. Ik ben actief lid van de VMBN, de beroepsvereniging voor mindfulness trainers. Jaarlijks mediteer ik in stilteretraites en volg ik nascholing om mijn mindfulnesspraktijk te verdiepen.

 Het oefenen met mindfulness biedt me vrijheid in het omgaan met ongemak en het vermogen om voluit te leven. ‘Vriendelijke aandacht voor jezelf is als een frisse zomerbries’ aldus Johan Tinge ... en dit wens ik iedereen toe.

Aanmelding training chris grijns


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ja, ik geef me op voor de aandachttraining
Je aanmelding is pas definitief na kennismakingsgesprek en ontvangst van het cursusgeld.