Mindfulnesstrainer
Femke Kok

 
femkeMindfulness betekent voor mij mezelf oefenen in helemaal aanwezig zijn op de plek waar ik ben; alles wat ik mee maak open tegemoet treden en toestaan te voelen wat ik erbij voel. Mindfulness-beoefening zorgt ervoor dat ik de directe ervaring kan beleven in elk moment, in wat ik doe of mee maak en dat ik daarmee meer voldoening en diepgang ervaar in de dingen die ik doe.
 
Mijn naam is Femke Kok (1975). In 1998 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog (UvA) en daarna heb ik de postdoctorale opleidingen gedaan tot GZ-psycholoog en psychotherapeut BIG. Ik werk sinds 1999 in een GGZ-instelling en daarnaast heb ik ook een eigen praktijk in Amsterdam, als psychotherapeut en coach.
Sinds 2007 geef ik met veel plezier de 8-weekse mindfulnesstraining. Het is een intensieve training die veel oplevert. Ik zie bij deelnemers dat zij meer innerlijke rust ervaren, ballast van oude, niet -werkende patronen los laten, en ruimte ontwikkelen voor hun authentieke wijsheid.
 
Ik ervaar mindfulnesstraining als een heldere en praktisch toepasbare methode die Jon Kabat Zinn zo treffend beschrijft als “Boeddhisme zonder -isme”. Het is geen ideologie, je hoeft nergens in te geloven. Het is een methode waarbij je zelf kan ontdekken wat het voor jou doet.  Ik betrek graag informatie over de werking van de hersenen bij het uitleggen over mindfulness omdat het helpt begrijpen wat we trainen en hoe dat werkt op breinniveau.
 
In mijn leven heeft meditatie een centrale plek. Ik heb me verdiept in het (Tibetaans) boeddhisme, en de afgelopen jaren steeds meer in mindfulness/vipassana. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden in de Oosterse filosofie om de Westerse psychologie te verrijken en verbeteren. Dat is mijn passie en het onderwerp blijft me uitdagen en inspireren. Het heeft me persoonlijk veel gebracht en het heeft mijn werk in het begeleiden van anderen effectiever, liefdevoller en plezieriger gemaakt. Om mijn mindfulnessbeoefening te verdiepen en inspiratie te verversen doe ik regelmatig (stilte)retraites en cursussen op het gebied van mindfulness en compassie.
 

Aanmelding training femke kok


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ja, ik geef me op voor de aandachttraining
Je aanmelding is pas definitief na kennismakingsgesprek en ontvangst van het cursusgeld.