Mindfulnesstrainer
Thea Legeland

Tien jaar mindfulness trainingen in de Achterhoek...

Thea-LegelandIn 1992 maakte ik voor het eerste kennis met mindfulness. In een Teleac-serie over de verbinding tussen lichaam en geest, vertelde Jon Kabat Zinn over Mindfulness Based Stress Reduction.
De inhoud van de training en de nuchterheid van Jon Kabat Zinn, zijn diepe betrokkenheid bij mensen raakte mij zeer. Onmiddellijk wist ik: deze training kan mij helpen om meer rust te vinden, minder te piekeren – kortom: te leren écht aanwezig te zijn in mijn leven. En ook wist ik direct dat ik zelf deze trainingen zou willen begeleiden. Al  met al duurde dat even, maar deze wens is uitgekomen. Ik deed zelf de training midfulness en volgde opleidingen om trainer te worden. Van meerdere leraren en trainers heb ik veel geleerd, eén van hen was Jon Kabat Zinn zelf. Dat was een bijzondere ervaring, want opnieuw trof mij zijn rust en grote betrokkenheid.

Sinds 2003 begeleid ik mindfulness trainingen in de Achterhoek en Enschede. Elke groep start ik met plezier, benieuwd naar wat het de deelnemers gaat brengen. Tevens is er onverminderd ontzag voor de prachtige opbouw en inhoud van deze training.

Mindfulness heeft een belangrijke plaats in mijn leven, het heeft me inderdaad geleerd om echt aanwezig te zijn in mijn leven en in mijn werk. En net als vele deelnemers leerde ik hoe te stoppen met piekeren en meer te genieten in dit moment.
In 2012 vestigde ik in één pand Doetinchem 'Mindfulness Centrum Doetinchem' samen met 'Het Therapiehuis'.  Als traininer mindfulness MBSR en MBCT begeleid ik hier trainingen mindfulness, mindfulness en eten – in groepsverband en individueel.
Daarnaast werk ik als therapeut in mijn praktijk met verschillende therapievormen. Ook hier krijgen mindfulness oefeningen vaak aandacht. Binnen de ACT: Acceptance and commitment therapie heeft mindfulness een belangrijke plek.

Aanmelding training thea legeland


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ja, ik geef me op voor de aandachttraining
Je aanmelding is pas definitief na kennismakingsgesprek en ontvangst van het cursusgeld.