PeaceMindful Tips
Het mooie van mindfulness is dat het gericht is op het dagelijks leven. Elke dag, ieder moment van je leven kun je de kwaliteit toevoegen met behulp van bewustwording aandacht. Ongeacht wat je doet, wat je huidige levenssituatie ook is - of je levensverhaal .
 
Omdat mindfulness zo op het normale leven gericht is kun je het dus ook ondersteunen met praktische oefeningen, reminders en tips. Onderstaande pagina's staan boordevol met informatie hierover.
Lees verder...
Tips bij het oefenen
Als je mindfulness in je leven wilt integreren dan is het belangrijk om te oefenen en ook te investeren in de praktische invulling hiervan. Laat de organisatie van je leven je helpen!
Lees verder...

Van doen naar zijn
Doen is belangrijk – binnen zijn eigen context. Met doen kun je praktische zaken veranderen. Hiermee kun je veel bereiken. Maar een bepaald soort ervaring kan doen niet bieden: de ervaring van zijn.
Lees verder...

De juiste zithouding
Als je gaat oefenen met zitmeditatie, kun je het lichaam fysiek laten wennen aan de voorkeurshouding. Hierbij enkele tips:
Lees verder...

Dagelijkse aandacht
Mindfulness komt in momenten. We hoeven er niet voortdurend mee bezig te zijn. Zo nu en dan even contact maken met het hier en nu werpt al een ander een ander licht op je dag.
Lees verder...

Versimpel je leven
We doen graag veel dingen tegelijk: tv kijken tijdens het eten, praten terwijl je op de computer speelt, telefoneren tijdens het autorijden. We zijn een duizend-dingen-doekje geworden. Het versplintert onze aandacht. Versimpel. Versimpel.
Lees verder...

Hoe mediteren?
Met meditatie sla je een richting in die tegengesteld is aan leven op de automatische piloot. Het maakt je bewust van automatische reacties. Je ploegt de grond van je bewustzijn en maakt deze rijp voor iets nieuws. Maar dat vraagt oefening.
Lees verder...

Ademruimte
Toelichting op de ‘ademruimte’, een kleine, maar krachtige oefening die je helpt om de automatische piloot uit te schakelen.
Lees verder...

Nieuwsbrief

Elke maand starten er trainingen of zijn er workshop in het Centrum voor Mindfulness.
Trainingen en workshops op open inschrijving of specialistische nascholingsdagen voor ervaren mindfulnesstrainers. Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, abonneer je dan op onze nieuwbrief.

Mindfulness Reminders ontvangen

Mindfulness in het dagelijks leven is: de aandacht terugbrengen naar het hier en nu. Telkens weer. De gratis mailservice Mindfulness Reminders helpt je daarbij. Vul je e-mail adres in en klik op verzenden. Je ontvangt wekelijks een inspirerende uitspraak in je mailbox.

Ik wil Mindfulness Reminders ontvangen.

Mijn Email-adres is: