Mindfulnesstrainer
anette plinck

anette plinckAls docent in het voortgezet onderwijs heb ik veel te maken met stress en ik zie zowel bij collega’s als leerlingen een groeiende behoefte om daar vaardig mee om te leren gaan. Het is mijn ervaring én overtuiging dat aandachttraining in die behoefte kan voorzien. Ik merk hoe het mij en anderen helpt om bijvoorbeeld hoofd- en bijzaken beter van elkaar te scheiden, beter grenzen aan te geven en beter met kritiek om te gaan.

Door de beoefening van mindfulness ben ik ook emotioneel meer in balans. Mijn relaties zijn verbeterd, omdat ik minder oordeel, makkelijker dingen los kan laten en veel milder ben geworden. En ik ben minder perfectionistisch, realistischer en vooral relaxter. Het trainen van de aandacht en deze milde houding hebben mijn leven zó verrijkt, dat ik dat iedereen gun. En daar kun je wat mij betreft niet jong genoeg mee beginnen.

Na een studie farmacie en via omzwervingen in de muziekbusiness ben ik sinds 2002 docent biologie op het Segbroek College in Den Haag. Daarnaast ben ik actief in het bestuur van de stichting Mentale Fitheid 2020 en opgeleid tot vrijwillig stervensbegeleider bij Hospice de Liefde. Sinds 2008 studeer ik bij een Tibetaanse meditatieleraar, bij wie ik jaarlijks meerdere retraites volg.Aanmelding training ANETTE PLINCK


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ja, ik geef me op voor de aandachttraining
Je aanmelding is pas definitief na kennismakingsgesprek en ontvangst van het cursusgeld.