MINDFULNESSTRAINER
Caroline van Kolmeschate


Caroline van KolmeschateNa een uitgebreide kennismaking eind vorige eeuw met verschillende vormen van meditatie in een Tibetaans Boeddhistisch klooster in Nepal heb ik gezocht naar manieren om meditatietechnieken te integreren in mijn werk als psycholoog.
 
De mindfulnesstraining ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn bleek die manier te zijn; een training, waarin meditatietechnieken in een westers psychologisch jasje worden aangeboden om anders te leren omgaan met moeilijke gedachten, emoties en  lichaamssensaties.
 
Het zelf ontdekken van de waarde van deze milde, accepterende houding is heel belangrijk geweest, een eye-opener,  en helpt mij om om te gaan met de hectiek van alledag:  werk, gezinsleven. Dat wil ik graag delen en overdragen. Om dat op een professionele wijze te kunnen blijven doen doe ik regelmatig aan nascholing en neem ik deel aan meditatieretraites.
 
Sinds 2007 geef ik, alleen of met een co-trainer,  mindfulnesstrainingen (MBSR/MBCT) aan groepen met een open inschrijving vanuit mijn eigen praktijk, aan patiënten én medewerkers in de ouderenzorg en aan cliënten binnen een behandelcentrum voor geestelijke gezondheidszorg.
 
Ik vind het fijn om iedere keer weer op pad te gaan met een groep en ben dankbaar dat ik dit werk mag doen. Vaak hoor ik van mensen die al verschillende gesprekstherapieën hebben gevolgd dat ze het meest gehad hebben aan de mindfulnesstraining. Sinds kort geeft ik tevens compassietrainingen, een mooi vervolg voor mensen die door willen gaan met mindfulnessbeoefening en met name meer  (zelf)compassie willen ontwikkelen.
 
Ik ben BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, psycholoog NIP en gecertificeerd mindfulness- en compassietrainer.
 

Aanmelding training caroline van kolmeschate


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ja, ik geef me op voor de aandachttraining
Je aanmelding is pas definitief na kennismakingsgesprek en ontvangst van het cursusgeld.