Mindfulnesstrainer
janet van essen

Mindfulness trainingen geven aan mensen die last hebben van stress en piekeren en die meer rust en kalmte willen ervaren. Dat is wat ik het liefste doe.   

Zelf heb ik veel baat gehad bij mindfulness. Het heeft mij als drukke professional met een actief sociaal en sportief leven en gezin veel mooie inzichten gegeven. Het echt aanwezig leren zijn in het moment, of die nou prettig of onprettig is, zorgt voor meer rust in mijn leven en een grotere veerkracht. 

Om me heen zie ik een toenemend aantal (jonge) mensen dat stress gerelateerde klachten of een burn-out heeft. Deze groep bied ik graag handvatten om gezond om te gaan met studie- en/of werkdruk en stress. Mindfulness kan hierbij goed helpen. Dit heeft me ertoe gebracht om in 2017 de opleiding tot mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam te gaan volgen. 

Wat deelnemers zeggen
Van deelnemers (jong en oud) aan mijn trainingen krijg ik terug dat mijn warmte, de rust die ik uitstraal en mijn lichtheid en humor bijdragen aan een prettige en veilige sfeer. Hierdoor ontstaat er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. 

Mijn trainingen
Ik geef mindfulness trainingen (de MBSR-training) zowel aan groepen als individueel.  Dit doe ik op een bijzonder sfeervolle plek in hartje centrum op Nieuwegracht 77 en in het centrum van Doorn bij Instituut Sansoma, Dorpstraat 26, Doorn.

Mijn achtergrond
Na mijn studie aan Wageningen Universiteit heb ik verschillende marketing- en communicatiefuncties gehad in zowel de profit als non-profit sector. Naast mindfulness trainer ben ik trainer in persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap en communicatie. Ook in deze trainingen zet ik mindfulness oefeningen en meditaties in om deelnemers ‘stil te laten staan’. Hierdoor wordt er meer rust ervaren en vindt zelfreflectie bewuster plaats.       Aanmelding training janet van essen


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ja, ik geef me op voor de aandachttraining
Je aanmelding is pas definitief na kennismakingsgesprek en ontvangst van het cursusgeld.