Mindfulnesstrainer
marjolein den ouden

marjolein den oudenIk geef mindfulness trainingen aan mensen die last hebben van stress en meer rust en kalmte willen ervaren. Deelnemers met stressgerelateerde klachten leer ik op een vriendelijke, milde manier te luisteren naar de signalen van hun lichaam, hun grenzen beter te bewaken en vanuit eigen kracht betere keuzes te maken. Ik laat ze zien hoe ze met compassie naar hun eigen beperkingen en ongemakken kunnen kijken.

Van deelnemers aan mijn trainingen hoor ik vaak dat mijn nuchterheid en humor bijdragen aan een prettige sfeer. Door oprecht interesse te tonen, aandachtig te luisteren en geen oordeel uit te spreken, creëer ik een veilige sfeer waardoor er binnen de groep ruimte ontstaat voor persoonlijke ontwikkeling.

Een belangrijk onderdeel in mijn trainingen is de verbinding met de praktijk. Het toepassen van hetgeen je leert tijdens de training in jouw eigen dagelijkse praktijk staat centraal. Uiteraard deel ik ook mijn eigen ervaringen met mindfulness.

Na de lerarenopleiding heb ik jarenlang gewerkt als docent, trainer en projectmanager. De laatste jaren heb ik me volledig toegelegd op het geven van mindfulness trainingen volgens het bekende, wetenschappelijk onderbouwde MBSR-programma. Ik heb de 1,5 jaar durende post-hbo opleiding Mindfulness aan de Hogeschool van Utrecht afgerond. Aansluitend heb ik aan de Hogeschool van Utrecht bij deze opleiding tot mindfulness trainer gewerkt. Ik volg regelmatig vervolgopleidingen, bijvoorbeeld op het gebied van mindfulness en compassie.

Als mede-eigenaar van het Trainingsbureau voor Mindfulness in Leidsche Rijn en Utrecht Centrum, ontwikkel en verzorg ik diverse open en incompany trainingen voor zowel profit als non-profit organisaties. We zijn gespecialiseerd in mindfulness in combinatie met onderwerpen als verzuimpreventie, leiderschap, onderwijs, gezond werken, HRM en (team)coaching. 

Omdat ik door de beroepsvereniging VMBN erkend ben in de hoogste categorie, worden de kosten van mijn trainingen bij burn-out klachten door een aantal zorgverzekeraars grotendeels vergoed in een aanvullend pakket.

Aanmelding training MARJOLEIN DEN OUDEN


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ja, ik geef me op voor de aandachttraining
Je aanmelding is pas definitief na kennismakingsgesprek en ontvangst van het cursusgeld.