Mindfulnesstrainer
Patricia lie van dijk


patricia lie“Neem tijd voor jezelf, krijg meer rust en focus, leid een gelukkiger leven, in contact met jezelf”

Herken je dat? Overdag druk met werk, gezin, familie en hobby’s en bang dat je jezelf voorbijloopt? Misschien heb je last van stress, stemmingswisselingen of gezondheidsklachten.
In mijn MBSR-training leer ik je met aandacht in het hier en nu te zijn. Daardoor krijg je meer inzicht in je eigen drijfveren en vind je antwoorden op de vragen die er voor jou toe doen. Door tijd voor jezelf te nemen, te accepteren en het moeten los te laten kun je zien wat je zelf echt belangrijk vindt en kom je tot keuzes en veranderingen. Zo kom je los van de stress en krijg je meer energie.

De training combineert eeuwenoude wijsheid uit het Oosten en elementen uit de psychologie. Ik gebruik wetenschappelijk onderzochte technieken die bewezen effect hebben. Ik leer je meditatie-oefeningen, yoga en beweging, aandachts- en concentratieoefeningen, oefeningen met de adem en oefeningen gericht op bewustzijn. Met deze praktische oefeningen train je je hersenen om meer in het hier en nu te zijn en te kunnen omgaan met de gedachten, gevoelens en emoties die hiermee gepaard gaan. Dit heeft een positief effect op je gezondheid, helderheid van denken en je emotionele intelligentie. Ook leg ik aan de hand van wetenschappelijk onderzoek uit welke positieve effecten meditatie heeft op het brein.

Als kind deed ik al samen met mijn vader yoga en meditatie. Later, in moeilijke tijden trok in mij tijdelijk terug om tot mezelf te komen in kloosters van Benedictijnen en Franciscanen en ik bezocht tempels van boeddhistische monniken waar ik de driejarige opleiding boeddhistische meditatie volgde. In Nederland heb ik mijn kennis verdiept en aangevuld met verschillende trainingen zoals HBO coaching, MBE medititatietrainers opleiding en MBSR Mindfulness trainer 1e categorie. Daarnaast ben ik yoga-docent, trainer NLP en vertrouwenspersoon. Verder heb ik veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, onder andere 24 jaar bij Holland Casino, Center Parks, Douglas en de horeca.

Aanmelding training patrICIA LIE VAN DIJK


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ja, ik geef me op voor de aandachttraining
Je aanmelding is pas definitief na kennismakingsgesprek en ontvangst van het cursusgeld.