Mindfulnesstrainer
Peggy van den Hoogen


peggy-van-den-hoogenDoor simpelweg te erkennen hoe het is, wordt alles anders - Jon Kabat-Zinn

Van oorsprong ben ik (1971) gezondheidswetenschapper. De nauwe samenhang tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid heeft me altijd al gefascineerd.

Sinds 2011 begeleid ik wekelijks mindfulness-activiteiten vanuit de eigen praktijk ‘okee mindfulnesstraining.’ Hiervoor heb ik ruim 10 jaar onderzoek gedaan naar volksgezondheid en een aantal jaar als projectleider gewerkt bij een innovatieve zorgorganisatie.

Door een periode van vastzitten, overbelasting en chronische pijn kwam ik in 2000 in aanraking met meditatie en yoga. Het was vooral een verlangen naar meer balans en meer grip op mijn leven. Sindsdien ben ik een toegewijd meditatie- en yogabeoefenaar en volg ik jaarlijks studie- en meditatieretraites binnen de boeddhistische traditie.

Mindfulness helpt me telkens weer naar binnen te kijken en wèrkelijk te luisteren naar mijn lichaam en hart. Bovenal is het voor mij een continue oefening in vriendelijkheid. Dat vind ik ook de kracht van mindfulnesstraining: dat we leren vriendelijker te zijn naar onszelf en anderen – zoals we zijn, mèt onze tekortkomingen. Tijdens de acht weken van de training zie ik mensen milder worden. Dat doet mijn hart goed.

Een ander krachtig aspect van mindfulnesstraining vind ik de focus op het (opnieuw leren) kennen en ervaren van ons lichaam. Wij westerse mensen zitten meestal in ons hoofd, terwijl we zoveel kunnen leren van ons lichaam. Mensen met stressklachten leren in de training beter naar hun lichaam te luisteren. Het lichaam liegt niet. Mensen met chronische pijn leren zich anders met hun lichaam te verhouden.

Ik werk met kleine groepen van 4 tot maximaal 10 deelnemers. Mijn werkwijze is helder, open, betrokken, enthousiast, met diepgang maar ook licht en down-to-earth.
Naast de basistraining geef ik workshops en een doorlopende vervolgtraining.

Aanmelding training peggy van den hoogen


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Ja, ik geef me op voor de aandachttraining
Je aanmelding is pas definitief na kennismakingsgesprek en ontvangst van het cursusgeld.