aandachttraining.info is een platform van samenwerkende professionele mindfulnesstrainers. Hieronder informatie over de professionele achtergrond, opleiding en ervaring van de trainers.

De mindfulnesstrainer van aandachttraining.info werkt zelfstandig vanuit zijn eigen praktijk. Sommigen zijn daarnaast verbonden aan een organisatie voor (geestelijke) gezondheidszorg, coaching en training, of aan een universiteit.

Het trainerschap als vak
Voor de specialisatie tot mindfulnesstrainer MBSR heeft de trainer een beroepsopleiding doorlopen van minimaal één a twee jaar (bijvoorbeeld Opleiding tot mindfulnesstrainer). Daarnaast heeft hij ervaring met supervisie en intervisie op dit terrein. Hij onderhoudt zijn vak met bijscholing en verdiepingsworkshops, zoals retraites.

Alleen het officiële programma
De trainers geven allemaal het achtweekse trainingsprogramma Mindfulnesstraining MBSR. De term MBSR staat voor Mindfulness-based Stress Reduction, de officiële naam van het format voor mindfulnesstraining zoals deze door Jon Kabat-Zinn is ontwikkeld (voor meer informatie: Historie mindfulness), en waarvan de afgelopen decennia de effecten wetenschappelijk zijn bewezen (voor meer informatie: Mindfulness Research).

Verschillende trainers, hetzelfde programma
MBSR is een welomschreven programma, dat gedetailleerd in haar onderdelen en opbouw vastligt. Een toelichting op dit programma vindt je op de pagina: Korte omschrijving van de training.
Iedere trainer biedt dus hetzelfde programma aan, of je nu in Groningen boekt, of in Limburg. Persoonlijke stijl en invalshoek kunnen wel verschillen. Ook kan er een licht verschil zijn doordat de trainer een variant aanbiedt, zoals de MBCT (Mindfulness-based Cognitive Therapy). Ook varianten wijken slechts op onderdelen af van de mindfulnesstraining MBSR.

Iedere trainer een eigen profiel
Als je meer wilt weten over de persoonlijke achtergrond en opleiding van een trainer, klik kan op zijn of haar naam bij de training van je voorkeur (in het menu Startdata). Je komt zo op de eigen webpagina van deze trainer.

Gebundelde kracht, gezamenlijke kwaliteit
De samenwerking op één platform is het gevolg van de wens van de trainers om gezamenlijk te komen tot een zo hoog mogelijke kwaliteit aan aanbod, dienstverlening en informatievoorziening.

Eenduidige voorwaarden
De samenwerkende trainers onderschrijven de annuleringsvoorwaarden en de overige algemene voorwaarden die zijn omschreven op de pagina Aanmeldingsinformatie

Opmerkingen en feedback
Als je opmerkingen of feedback hebt over het aanbod, trainers of dienstverlening, dan horen wij dit graag via het via het contactformulier.